HomeAcupunctuur DongemondContactHans van DorstOpeningstijdenRoutePraktijkinfoLinks

Acupunctuur Dongemond

DE praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze in de regio


Kijk voor actuele informatie en nieuws op onze facebook pagina

Hoe ziet een consult bij Acupunctuur Dongemond eruit ?

Om te bepalen of ik iets voor u kan betekenen is het belangrijk om uw klacht goed in kaart te brengen. Dus wat is exact uw hulpvraag, hoe hebben de klachten zich ontwikkeld, wat verwacht u van de acupunctuurbehandeling enz. Dat begint bij een goed eerste contact, waarbij uw duidelijk uw probleem aangeeft en ik uitgebreid de tijd neem om daar naar te luisteren en verder te onderzoeken. De juiste diagnose is namelijk het begin van een goede, effectieve behandeling. Dat is niet alleen acupunctuur, maar kan ook bestaan uit advisering van kruiden, leefstijl- en voedingsadvies. In dit eerste consult wordt al begonnen met de behandeling.

lees verder

Acupunctuur volgens de WHO

Acupunctuur kan voor veel psychische - en lichamelijke klachten een verlichting van klachten en afname van ongemak en beperkingen in het dagelijkse leven betekenen. 

Voor algemeen filmpje over acupunctuur zie  https://youtu.be/fH5WDL5W9N8 

Hans is , met zijn achtergrond als fysiotherpeut en osteopaat, vooral gespecialiseert in de diverse balansmethoden en in de ondersteuning met acupunctuur van de reguliere behandeling van kanker.

Dit dan vooral gericht op vermoeidheid, misselijkheid, overgangsklachten, neuropathie, pijnklachten en ondersteuning van de immuniteit.

 

Welke klachten kunnen behandeld worden bij Acupunctuur Dongemond ?

Er zijn een aantal klachten die we vaker in Acupunctuur Dongemond  zien en met succes hier behandeld kunnen worden. Dit zijn o.a. menopauzale klachten zoals onrust, prikkelbaarheid en opvliegers, hoofdpijn, restklachten t.g.v. covid, allergieen, hooikoorts, overgewicht en slaapstoornissen. Ook zien we vaak klachten zoals vermoeidheid, onrust, spierklachten, tenniselleboog, enz. die gerelateerd zijn stress. Voor deze opgebouwde spanning is acupunctuur een dankbare benadering.

Sinds maart 2024 is Hans van Dorst ook gespecialiseerd om als acupuncturist de reguliere behandeling van kanker te ondersteunen en versterken. Zie onderstaand item NIEUWS

lees verder

Triggerpoint: dry needling of acupunctuur ?

Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’. Westers spreken we dan over een triggerpoint of "spierknoop"

Als acupuncturist kijk ik niet alleen naar de pijnpunten, maar naar de klacht in het gehele lichaam en de onderlinge relaties. Het is belangrijk om de samenhang in lichaam-geest mee te nemen in de behandeling. Daardoor kan ik inschatten of een triggerpoint behandeling of Dry Needling gewenst is of dat ik meer een algemene, energetische, behandeling wenselijk acht. Dit uiteraard in overleg met u.
Bij pijnlijke punten in de spieren wordt vaak een fysiotherapeut geconsulteerd. Ook kan ik, zoals hierboven aangegeven, uw spierklacht beoordelen. Bovendien is bij pijnbehandeling een balansmethode met de methode Tung of Tan zeker van toegevoegde waarde.

Uiteraard wil ik ten alle tijde (en vrijblijvend) de mogelijkheden van deze behandeling bij aanhoudende pijn toelichten.

Nieuws


opleiding oncologie en acupunctuur

Inmiddels heb ik de opleiding oncologie en acupunctuur afgerond, zodat ik gespecialiseerd ben in het ondersteunen van de westerse behandeling bij kanker.

artikel De Langstraat november 2023

.